Årets bokrea

Nu är årets bokrea igång! Massor av titlar till reducerade priser ligger i stora travar hon bokhandlarna. Men samtidigt är det lite sorgligt. All skaparmöda som slutligen resulterat i publicering och sedan bara får leva ett kort dagsländeliv innan den slumpas bort... 
 
Av de böcker jag skrivit om i bloggen det ett antal som finns med på rean, och också flera som jag köpt men ännu inte läst. Det går blixtsnabbt från hyllad bestseller till glömska!
Anmärkningsvärt är att de redan rear ut den mest kända boken Paradiset av förra årets nobelpristagare i litteratur,  Abdulrazak Gurnah.  När priset offentliggjordes fanns den inte att få tag på, och sedan tryckte de kanske snabbt upp alldeles för många? Att bara sälja en nobelpristagares verk till fullt pris under ett par månader tycker jag verkar, för att använda ett av dagens modeord, respektlöst! Paradiset kanske inte blir någon långlivad klassiker, men den är klart läsvärd och intressant. Jag skrev om den 28/12 ifall någon funderar på att investera en knapp hundralapp.
 
Om jag ska utnämna en favorit bland årets rea-böcker blir det Fädernas missgärningar av Åsa Larsson, som jag skrev om 21/11. Delia Owens (7/2), Liza Marklund (27/9) och Kjell Westö (30/8) tyckte jag också mycket om. Lagercrantz (14/11) , Skybäck (8/11) och Sjunnesson (20/9) och flera andra bra, som jag läst innan jag började med bloggen är också med. Dessutom finns det massor av intressanta fackböcker, kokböcker och barnböcker. Bara att ge sig ut och fynda!
Visa fler inlägg