Dagens middag med hemodlade inslag

Dagens middag innehöll trots halvfabrikat både hemodlat och hemskjutet. Jag hade ett färdigt pizza-kit i kylen, en påse tacokrydda i skafferiet och älgfärs i frysen. Dessutom ett halvt huvud vitkål (från lokal odlare i Ilsbo) och morötter från ICA. Man tager vad man haver!
Coleslaw på strimlad vitkål, grovrivna morötter och en dressing på majonäs och joghurt kryddad med salt, peppar, chiliflakes och gurkmeja (inte för smaken, utan bara för färg och nyttighet). Salladen garnerades med rädisor och grönkålsblad från pallkragen och babyspenat från ICA.
Långpannepizza på färdigköpt pizzadeg med tomatsås, ovanpå ligger älgfärs stekt med gul lök, vitlök och tacokrydda. På toppen riven ost (präst- och grevé), och sedan ca 20 minuter i ugn. Före servering och klipp i kvadrater strödde jag över nyplockade oreganoblad. Lättlagat, snabbt och riktigt gott!